EN | МК
1 2 3 4
Јаболка за учениците и за професорите од Ресен Умно решение: Собирање на плодовите од технологијата Првиот брод за мониторирање на водите на Преспанското Езеро ја почна својата мисија Обновувајќи ја надежта за иднината на Преспанското Езеро

Обновување на екосистемот на Езерото преспа е најновиот проект за подршка на одржлив развој на овој ранлив регион. Се имплементира од УНДП во партнерство со Општината Ресен а е финансирано од Швајцарската Агенција за Развој. Се очекува проектот да има позитивни ефекти во следните шест години за локалните жители  и средината. Со намалување на притисокот врз екосистемот значително ќе се подобри здравјето и издржливоста на езерото.


 

Пребарувај...

Loading

Огласи


Галерија

Корисни линкови